Dag allemaal,

Van mijn belofte om elke 2 maanden iets te schrijven is helaas ook weer niks van gekomen. Het is onderhand alweer 3 maanden geleden dat ik iets geschreven heb. Dat is toch wel een erg lange tijd, dus heb nu mijn foto album en agenda erbij gepakt om even te herinneren wat ik die maanden allemaal heb meegemaakt.

Ten eerste ben ik nu derde klasser geworden. Oftewel ik zit nu in de examenklas. In Japan heb je namelijk ook een middenschool, die tussen de basisschool en de middelbare zit. Daardoor is de middelbare maar drie jaar lang. De derde klas is op mijn school opgedeeld in een aantal courses: Alfa, Beta en Global. Ik zit nu (naturlijk) in de Global course. Daar zitten alleen leerlingen die geinteresseerd zijn in het buitenland. Erg gezellig en leuk.

三年七組.jpeg
Mijn nieuwe klas! Heel veel meisjes…

Ik heb nu ook weer helemaal andere vakken. Ik heb nog steeds Japanse geschiedenis, maar nu zijn ook oud Japans en economie en politiek erbij gekomen. Allemaal vakken die ik interessant vind, en helemaal in het Japans. Vorige week was weer toetsweek, en ik heb voor het eerst de toetsen allemaal genomen zoals de rest van de Japanners.

Ik zit op een privéschool (die best bekend is hier in Japan), waarbij je zonder examens meteen binnenkomt bij de universiteit die bij deze school hoort. Ze gaan nu elke week op donderdag naar de universiteit om alvast daar een beetje te kunnen wennen. Op die dagen ga ik naar Kyoto om oud Japans te studeren. Een klas met alleen maar mensen van rond de 60 of 70, en een professor van 85. We lezen een Japanse tekst van ongeveer 800 jaar terug. Erg moeilijk, maar wel interessant. Op zaterdagen ga ik nog steeds naar Chinese les, maar dat schiet nog niet echt op omdat ik het toch wel druk heb met vanalles.

Mijn club die ik na school doe op school (het schoolorkest) is voor mij bijna voorbij. Ik heb besloten om tot begin juni nog te gaan. Komende week is het laatste optreden waar ik nog aan mee kan doen. In mijn vorige blog had ik geschreven over het grote optrede van mijn club. Dat is nu ook voorbij. Een echt bijzondere ervaring. Drie dagen lang van 8 uur ‘s ochtends tot 9 uur ‘s avonds op school om te oefenen, en op de dag zelf twee keer een optreden van 2 uur. Japanners werken zo hard!! En dat doen ze ook zonder een enkele zucht of klacht. Dankzij dat harde werk is het toch wel een super gave show geworden. Omdat ik niet elke dag naar club ga, kon ik niet mee dan aan alles, maar toch wel een stuk of 6 stukken mee kunnen doen. Het optreden bestond uit drie delen. Het eerste deel was zittend spelen zoals een echt orkest, het tweede deel een toneelstuk met dans, en in het derde deel ging iedereen over het podium dansen en springen met zijn instrumenten. De dans waar ik aan mee moest doen was vooral heel genant, maar van het derde deel heb ik echt genoten. Het publiek (rond  de 1000 mensen) kreeg allemaal lichtstokjes om mee te zwaaien op het ritme van de muziek, en wij moesten vormen maken op het podium, springen, dansen en natuurlijk moest ik ook saxofoon spelen. Dat was echt supergaaf. In de pauze moesten we ook in de lobby (er was een echte concertzaal afgehuurd hiervoor) een stuk spelen. Dat hoefden alleen de mensen van saxofoon te doen, dus ik ook. Dat was ook echt heel leuk. Ik heb nog geen foto’s hiervan, maar binnenkort komt de dvd aan ervan.

Voor de rest ben ik nog op heel veel bijzondere plekken geweest. Ik zal een paar foto’s op een rijtje zetten!

1459155741604.jpg
Berg beklommen in Kyoto met een vriend van school. Op de achtergrond zie je de binnenstad
1459600458809.jpg
Voor het eerst in mijn leven (zover ik weet) paardgereden
1459684115545.jpg
Op de foto met een van de weinige echte geishas uit Kyoto, op een Rotary event waar ik eigenlijk niet naar binnen mocht
1461192635589.jpg
Naar een Japans festival met de liefste vrouw van de wereld Kiyonee, en de priester van de tempel waar ik bevriend mee ben geraakt!
1461678933551.jpg
Met een van mijn beste vrienden hier! Jeetje wat een enge foto’s
1461678864730.jpg
Door de moeder van een vriendin van school meegenomen naar de Miyako Odori, een dans waarbij alle jonge Geishas uit Kyoto bij elkaar komen voor een groot dansoptreden een keer in het jaar. Mocht helaas alleen maar van de tuin foto’s maken.
1462482993294.jpg
De mikoshi (super zware kar waar de god van een schrijn in rijd, zie achtergrond) gedragen met mensen uit de buurt. We hebben de kar door de hele buurt gedragen, wat drie uur duurde. Enorm zwaar! Heb er een week lang blauwe schouders van gehad.
DSC02116.JPG
Op vakantie voor twee dagen naar Kanazawa (noordkust van Japan) met gastgezin. Heel schattige kindjes. Ik heb mijn talent ook gevonden
DSC02128.JPG
Bij een van de bekendste musea van Japan, in Kanazawa. Op de achtergrond misschien wel het bekendste zwembad van de wereld! 
DSC02167.JPG
Voor het eerst naar de peuterspeelzaal! Mijn kleine gastbroertje
DSC02212.JPG
Weer een ander festival. Zo’n kar heb ik dus ook gedragen

Er is geen plek meer om te schrijven, dus ik ga nu beginnen aan deel 2!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s