Hierbij deel 2!

DSC02280.JPG
Op stap naar Kyoto met een internationaal gezelschap

Ik ben sinds maart ook bij een aantal andere gezinnen geweest. Nu ben ik weer terug bij het oude gezin waar ik aan het begin ook zat. In de tussentijd ben ik dus naar een gezin geweest met jonge mensen. Dat was het gezin van de zoon van een van mijn andere gastgezinnen. Zij hebben ook al kinderen (van 1 en 3 jaar), dus daar heb ik weer een heel andere kant van Japan kunnen zien. Ik ben met hun ook geweest naar Kanazawa, wat erg leuk was.

Weer een ander gezin was op het platteland. Een erg boeddhistisch gezin met kinderen van rond de 25. Dat was ook erg gezellig!

Omdat ik nu ook weer een lange tijd op het platteland ben geweest, heb ik ook veel meer mee kunnen doen aan evenementen van mensen uit de buurt. Zo heb ik dus bijvoorbeeld ook een heilige kar (mikoshi) mogen dragen op een festival. Het dorp waar ik zat is de plek waar vroeger de Ninjas vandaan komen. De priester waar ik bevriend mee ben geraakt is de priester van de schrijn waar vroeger die Ninjas vergaderden over hun plannen. Dat is nog eens Japans!

1463047667891.jpg
Was erg leuk!

Het gezin in Nagoya, waar ik een week zat toen ik had meegedaan de aan Japanse speech wedstrijd van de ambassade, heb ik vorige maand ook weer bezocht. Ik ben met mijn counselor van de Rotary met de Shinkansen (hogesnelheidstrein van Japan, 300 km per uur) gegaan. We zaten in de Green Cars, oftewel de plek waar ook de bekende Tv-sterren enzo rijden. Dat was echt gaaf. Ook heel leuk omdat gezin weer te ontmoeten. Die hadden lekker voor me gekookt, en we hadden gezellig bijgekletst. Daarna ben ik met mijn counselor nog door Nagoya gerezen. Was heel bijzonder om terug te gaan naar de plek waar ik voor het eerst was in Japan. Voelt na een jaar hier gewoond te hebben toch wel heel anders aan. Je merkt dan dat je toch veel hebt meegemaakt en veel van het land hebt gezien. Het is nu ook precies een jaar geleden dat ik voor het eerst naar Japan ging.

DSC02307.JPG
De tv-toren van Nagoya
DSC00268.JPG
een foto van precies een jaar terug!

Voor de rest heb ik nog leuk nieuws! Ik heb me weer opgegeven voor een Japanse speech wedstrijd. Deze keer de grootste Japanse spreek wedstrijd van heel Japan voor buitenlanders. Alle buitenlanders die in Japan wonen (maakt niet uit hoelang je er al woont, en welke leeftijd) kunnen zich daarvoor opgeven. Ik heb een speech geschreven, die met hulp van mijn lerares opgenomen en opgestuurd. Dit jaar hadden 80 buitenlanders uit 24 landen zich opgegeven. Ik kreeg te horen dat ik als een van de 12 mag meedoen! Het wordt ook uitgezonden op NHK (de Nederland 1 van Japan), een landelijke tv-zender. Ik mag nu drie dagen naar Takayama, waar het dit jaar wordt gehouden, gaan en alles wordt voor me betaald. Ben nu al zenuwachtig!!

Vandaag ben ik met mijn gastgezin naar een supermooie plek in Kyoto geweest, de Mostempel. Zoals de naam misschien al doet vermoeden, bekend vanwege zijn vele mos. In de meeste tempels kun je gewoon zomaar naar binnen, maar bij deze tempel moest je eerst een Boeddhistisch geschrift oplezen en overschrijven, wat de ervaring nog veel bijzonderder maakte!

1464512284678.jpg
Overschrijven!
1464512409913.jpg
Met gastmoeder en gastoma!

Ik heb nog veel meer meegemaakt, zo ben ik nog gaan roeien in Nara, en ben ik nog naar een live house geweest in Kobe. Maar helaas heb ik niet de tijd om alles op te schrijven!

Op 20 juli vertrek ik weer naar Nederland. Daar ben ik ondertussen ook alweer plannen voor aan het maken. De eerste week ga ik 4daagse vieren en weer mijn vrienden en familie zien die ik stiekem toch wel een beetje mis!

 

Ik houd jullie op de hoogte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s